Dromen van mensen, dromen van andere tijden II

16 mei – 19 augustus 2018: in de Pop-up gallery te Veenhuizen.

flyer tentoonstelling

Tentoonstelling Dromen voorbij de Tijd, galerie Steenwijk

5 mei - 27 mei 2018, Meppelerweg 47 Steenwijk, werkdagen open van 13.30-17.00 en zaterdag van 10.00 tot 12.30

Wim van der Beek schrijft in een recensie in de Steenwijkercourant ondermeer het volgende over de tentoonstelling:

In de tentoonstelling 'Dromen voorbij de tijd' in Galerie Steenwijk spat de levens lust van de expositiewanden en de sokkels. Een belangrijke bijdrage aan de spontaniteit en dynamiek wordt geleverd door Olga Lohle (Hilversum, 1928 - 2016). Haar schilderijen zien er zo fris en uitbundig uit dat ze gisteren gemaakt lijken te zijn. (...)
Olga Lohle was van jongs af creatief bezig. Haar schilderijen getuigen van een persoonlijke visie waarin vindingrijkheid en fantasie de toon zetten. In haar belevingswereld spelen droombeelden een belangrijke rol. Die worden vast gelegd in kleurrijke schilderijen met een ongekende energie en levenskracht.
Het rijke oeuvre van Olga Lohle getuigt van een originele aanpak en een authentieke werkwijze. Het eigen idioom van de kunstenares wordt ondersteund door een krachtige beeldtaal waarin temperamentvolle kleurenpracht en fantasievolle verbeelding samenkomen. Enerzijds garanderen de schilderijen een feest van herkenning terwijl ze anderzijds ontsnappen aan de obligate dagelijkse realiteit. De sleur van alledag wordt vindingrijk doorbroken zonder dat daar extreme ingrepen voor nodig zijn. Subtiele vondsten en speelse wendingen blijken voldoende om een twist aan de realiteit te geven die een glimlach garandeert.


Uitgave Boek Blinkertjes

Voor de kleinkinderen maakte Olga het boekje Blinkertjes. Begin mei 2018 verscheen dit boek in een nieuwe druk. De tekst op de achterflap: Olga Lohle (1928-2016) - weefster, schilderes en dichteres - laat met haar spirituele werk weten, dat de werkelijkheid bestaat uit energie. In haar werk neemt die energie alle vormen en kleuren aan. “Blinkertjes” zijn de energietjes en gedachtenstromen die altijd en overal om ons heen glinsteren, stralen en fluisterend troosten. Blinkertjes bezorgen je meditatieve momenten. Je kijkt je ogen uit. Een positieve boodschap van een kleurrijk mens.

Het boekje kost 15,- en is te bestellen via het contactformulier.

voorkaft boekje Blinkertjes


colofon | cookies | navigatie-tips